Skip to main content

Novogodišnji praznici su vreme radosti, ali i period kada aerodromi širom sveta doživljavaju pravu navalu putnika. Aerodrom Nikola Tesla u Beogradu nije izuzetak. U ovom blogu, podelićemo savete kako da izbegnete gužve i učinite svoje putovanje tokom novogodišnjih praznika što prijatnijim i organizovanijim.

Planiranje je ključ izbegavanja gužvi

Najvažniji korak u izbegavanju gužvi je dobro planiranje. To znači da trebate rezervisati svoje letove unapred, po mogućstvu birajući letove u manje prometne dane. Izbegavajte putovanje neposredno pre ili nakon novogodišnje noći, jer su to najprometniji dani.

Rezervacija parkinga na aerodormu

Jedan od najvećih izazova prilikom putovanja avionom tokom praznika jeste pronalazak parking mesta na aerodromu. Naša preporuka je da na vreme rezervišete svoje mesto na parkingu koji je najbliži terminalu aerodroma Nikola Tesla u Beogradu. Posetite naš sajt airportparking.rs kako biste obezbedili sigurno i povoljno mesto za svoje vozilo. Naš parking je udaljen samo nekoliko minuta hoda od terminala, što vam štedi vreme i smanjuje stres.

Online Check-In

Iskoristite prednost online check-in-a. Većina avio-kompanija omogućava da se prijavite za let putem interneta 24 sata pre poletanja. Ovo ne samo da vam štedi vreme na aerodromu, već i omogućava da izbegnete redove na šalterima za prijavljivanje.

Rani dolazak na aerodrom

Iako zvuči kao očigledan savet, mnogi putnici zanemaruju važnost ranog dolaska na aerodrom. Tokom praznične sezone, sve je sporije – od bezbednosnih provera do prijavljivanja prtljaga. Stoga, planirajte da stignete na aerodrom najmanje dva sata pre domaćeg leta, odnosno tri sata pre međunarodnog leta.

Pakovanje i prtljag

Pametno pakovanje može uštedeti mnogo vremena. Ako je moguće, putujte samo sa ručnim prtljagom. To će vam omogućiti da izbegnete čekanje kod trake za predaju prtljaga, kao i čekanje na prtljag po sletanju. Ako morate da prijavite prtljag, pobrinite se da je on unapred spakovan i da ne prelazi dozvoljene limite težine.

Bezbednosne provere

Bezbednosne provere mogu biti dugotrajne, naročito tokom prazničnih gužvi. Pripremite se unapred: skinite kaiš i satove, izvadite laptop i tečnosti iz torbe. Što brže prođete kroz bezbednosne provere, brže ćete stići do svog terminala.

Informisanje o letu

Pratite status svog leta putem interneta ili mobilne aplikacije avio-kompanije. Ponekad dođe do otkazivanja ili kašnjenja letova, posebno tokom zimskog perioda.

Opuštanje na aerodromu

Ako ste sve ovo isplanirali i stigli na aerodrom bez stresa, iskoristite preostalo vreme za opuštanje. Aerodrom Nikola Tesla nudi različite sadržaje – od kafića do slobodnih zona za odmor.

Deca na putovanju

Ako putujete sa decom, pripremite ih za put. Objasnite im unapred kako funkcioniše aerodrom i šta ih očekuje. Ponesite im zabavu – knjige, tablete ili igračke, kako bi im vreme brže prošlo.

Krajnji savet

Ne dozvolite da gužve i stres pokvare početak vašeg novogodišnjeg putovanja. Planiranjem, pametnim pakovanjem i koristeći sve dostupne resurse kao što je naš online sistem za rezervaciju parkinga na aerodromu, možete učiniti da vaše putovanje bude glatko i prijatno iskustvo.

Novogodišnji praznici su vreme za uživanje, a putovanje bi trebalo da bude deo te radosti. Uz malo planiranja i koristeći ove savete, možete izbeći gužve na aerodromu i započeti svoj praznik na najbolji mogući način. Srećan put i srećni praznici!