Skip to main content

“Kako pripremiti auto za dugoročni parking na aerodromu?” Pitanje koje muči sve vozače kada odluče da svoje vozilo ostave na privatnom parkingu u blizini aerodroma.

Postoji mnogo stvari o kojima treba briniti pre nego što krenete na put. Pored izbora datuma, rezervacije smeštaja i leta, na ovom spisku su i briga o stanu, ljubimcima, pa i automobilu.

Poslednjih godina sve se veći broj putnika odlučuje da do aerodroma dođe sopstvenim automobilom, te se plan “kako pripremiti auto za dugoročni parking” odnosi, upravo, na njegov boravak na izabranom parking mestu.

Iako parking na aerodromu Beograd ispunjava sve uslove kako u pogledu kapaciteta i usluge, ipak morate da zaštite vozilo od posledica nevoženja u dužem periodu, naročito u zimskim mesecma koji slede.

Kako pripremiti auto za dugoročni parking na aerodromu Beograd – uklonite sve vredne stvari

Najnoviji model navigacije, omiljena kožna jakna ili mp3 plejer, samo su neki od vrednih predmeta koji se mogu naći u automobilima mnogih ljudi. Upravo je njihovo sklanjanje pre puta prvi korak u planiranju.

Nemojte da zaboravite i dokumentaciju vezanu za registraciju i osiguranje, koju svakodnevno držite u automobilu. Ona je, ujedno, i najvažnija za identifikovanje ukoliko se nešto desi. Takođe, nemojte nikada da ostavljate unutra rezervni ključ od automobila ili stana.

Dugoročni parking na aerodromu

Ukoliko ste, slučajno, neku vrednu stvar zaboravili, budite bez brige. Jer je parking na aerodromu Beograd pokriven najsavremenijim video nadzorom, a u bezbednost auta možete se u svakom treunutku uveriti lično sa svog mobilnog telefona.

Podarite svom četvorotočkašu detaljni tretman čišćenja pre polaska na put

Verovali ili ne, na taj način ćete zaštiti vozilo. Jer, pranje otklanja smolu i sokove sa drveća, kao i tragove ptica i insekata. Ako se ova nečistoća zadrži duže ne samo da se teže otklanja, tj. biće potrebno poliranje, već može da uništi farbu ili auto foliju kojom je oblepljeno vozilo.

Pranje vozila možete da obavite sami. Ili, pak, da iskoristite dodatnu uslugu – pranje vozila, koju pruža parking na aerodromu Beograd.

Kako pripremiti auto za dugoročni parking na aerodromu Beograd – napunite rezervoar

Pun rezervoar sprečava pojavu rezidualne vlage na njegovim zidovima, a samim tim i pojavu vode u gorivu ili zamrzavanje. Ako planirate da ostanete duže od mesec dana imajte u vidu da organizacija vezana za pitanje “kako pripremiti auto za dugoročni parking” podrazumeva i stabilizatore za gorivo.

Naime, gorivo ima rok trajanja, pa je potrebno očuvati svežinu i potrebne karakteristike. U tome vam mogu pomoći stabilizatori, koje možete pronaći u bolje snabdevenim auto prodavnicama.

Pored goriva, obratite pažnju u zimskim mesecima i na druge tečnosti u autu. Pre svega, izvršite zamenu ulja pre puta, a zatim proverite da li je potrebno da zamenite i antifriz.

Izvršite mini servis

Baš kao što je servis auta obavezan kada planirate sa njim da krenete na put, tako je poželjno da izvršite kontrolu pre dugoročnog parkiranja. Time je udobna i sigurna vožnja u povratku s puta zagarantovana.

Priprema za put je stresna. Aerodrom parking Beograd vam može olakšati jednu brigu, a to je vrhunski tretman i sigurnost vašeg vozila dok ste na putu.