Skip to main content

Svako ko je ikada posetio Beograd zna da je pronaći parking jedan od najvećih izazova. Ovaj grad, srce Balkana, živi u svom ritmu, što može često značiti vrlo zauzete ulice i parkirališta. Međutim, uz nekoliko korisnih saveta, pronaći parking u Beogradu može biti manje stresan zadatak.

Pronalaženje parkinga u Beogradu

Beograd je podeljen na tri parking zone: crvena, žuta i zelena, i svaka ima svoje specifičnosti.

Crvena zona je najstroža i ograničava parkiranje na maksimalno 1 sat. Ova zona obuhvata strog centar grada.

Žuta zona dozvoljava parkiranje do 2 sata, dok zelena zona dozvoljava parkiranje do 3 sata. Parking u ove tri zone se naplaćuje preko SMS-a, kupovinom parking karte ili preko parking aplikacija.

Plava zona, koja se proteže preko ostalih delova grada, nudi besplatno parkiranje, ali su mesta često popunjena.

Takođe, postoji veliki broj javnih garaža i parkirališta koji nude mogućnost celodnevnog parkiranja, kao što su garaje „Obilićev venac“, „Zeleni venac“, „Masarikova“, „Pionirski park“ i mnoge druge.

Parking u Tržnim Centrima

Tržni centri u Beogradu su postali popularna destinacija za kupovinu, ali i mesto gde posetioci često ostavljaju svoje automobile, bilo da idu u shopping ili koriste ove parking prostore kao odskočnu dasku za obilazak drugih delova grada.

Gotovo svaki veći tržni centar u Beogradu nudi parkiralište za svoje kupce. Ovo su neki od najpoznatijih:

1. Ušće Shopping Center: Ovaj tržni centar na Novom Beogradu ima prostranu podzemnu garažu sa preko 1300 parking mesta. Parkiranje je prvih dva sata besplatno, a posle se naplaćuje po satu.

2. Delta City: Još jedan tržni centar na Novom Beogradu, Delta City, takođe nudi prostrano parkiralište. Prvih sat vremena parkiranja je besplatno, dok se svaki sledeći sat naplaćuje.

3. BIG Fashion Shopping Center: Tržni centar u Višnjičkoj ulici nudi besplatno parkiranje za sve posetioce, sa velikim otvorenim parkiralištem i podzemnom garažom.

4. Ada Mall: Ovaj novi tržni centar, smešten u blizini Ade Ciganlije, takođe nudi besplatno parkiranje za posetioce.

5. Stadion Shopping Center: Nalazi se na Voždovcu i ima otvoreno parkiralište, kao i podzemnu garažu. Prvih sat vremena parkiranja je besplatno, a posle se naplaćuje po satu.

Važno je naglasiti da pravila o parkiranju mogu varirati od tržnog centra do tržnog centra, te se preporučuje da se posetioci pre dolaska informišu o tačnim uslovima i tarifama. Takođe, važno je napomenuti da su ovi parking prostori tokom radnog vremena tržnih centara često veoma popunjeni, pa je ponekad teško pronaći slobodno mesto.

Ipak, korišćenje parkinga u tržnim centrima može biti dobra alternativa kada su gradske zone pretrpane, posebno tokom vikenda. Pored toga, tržni centri su često dobro povezani sa gradskim prevozom, što ih čini još praktičnijim za posetioce.

Parking na Aerodromu Beograd

Pronalaženje parkinga na Aerodromu Beograd može biti posebno izazovno, ali uz pravu strategiju i pravovremeno planiranje, to ne mora biti stresno naročito uz online rezervaciju parkinga na aerodormu Nikola Tesla.

Sam aerodrom Nikola Tesla Beograd ima više parkirališta, dok je najbliže terminalu naše koje vam omogućava da vozilo ostavite obezbeđeno uključujući i kratkoročno i dugoročno parkiranje.

Na aerodrmu imaju parkinzi obeleženi P1 koje je kratkoročno parkiralište i idealno je za preuzimanje ili ispraćaj putnika.

P2 i P3 su dugoročna parkirališta idealna za putnike koji ostaju duže i znatno su skuplja od našeg parkinga koji je čuvan 24h, 7 dana u nedelji.

Pronalaženje parkinga u Beogradu može biti izazov, ali uz pravu strategiju i dobru pripremu, proces može biti znatno manje stresan. Uvek se informišite o zonama parkiranja pre nego što krenete na put, koristite aplikacije za parkiranje i razmislite o alternativama kao što su javni prevoz ili taksi.

Srećno parkiranje u Beogradu!