Skip to main content

Kada putujete avionom, zaštita prtljaga je veoma važna kako biste osigurali da vaše stvari budu sigurne i neoštećene tokom putovanja. Bilo da putujete na poslovni ili privatni put, u ovom blogu ćemo vam pružiti nekoliko korisnih saveta kako da zaštitite svoj prtljag i putujete bezbrižno.

Kvalitetan kofer ili torba

Prvi korak u zaštiti prtljaga je izbor kvalitetnog kofera ili torbe. Investirajte u izdržljive i čvrste modele koji su otporni na habanje i vlagu. Pregledajte specifikacije i recenzije proizvoda kako biste izabrali kofer ili torbu koji će odgovarati vašim potrebama i pružiti adekvatnu zaštitu za vaše stvari.

Identifikacija prtljaga

Pre nego što se uputite na aerodrom, obezbedite da na vašem prtljagu postoji jasna identifikacija. Koristite etiketu sa svojim imenom, adresom i kontakt informacijama. Takođe, razmislite o postavljanju dodatne identifikacije unutar kofera, kao što je vizit kartica ili papir sa kontakt informacijama. Na taj način, u slučaju gubitka ili pomisije prtljaga, aerodromske službe će lakše moći da vas pronađu.

Zaštita od krađe

Da biste zaštitili prtljag od mogućnosti krađe, koristite sigurnosne mere kao što je katanac. Odaberite TSA odobren katanc, koji omogućava carinskim službama da provere sadržaj vašeg prtljaga bez oštećenja brave. Takođe, razmislite o upotrebi sigurnosnih traka koje će vam pomoći da primetite ako je neko pokušao da otvori vaš kofer.

Osetljive i vredne stvari

Ako nosite fragilne ili vredne stvari, poput elektronike, nakita ili staklenih predmeta, preporučuje se da ih nosite sa sobom u kabini umesto da ih stavljate u prtljag koji ide u skladišni prostor aviona. Na taj način možete biti sigurni da će se te stvari nalaziti pod vašim nadzorom i smanjiti rizik od oštećenja ili gubitka.

Pažljivo pakovanje: Pravilno pakovanje može pomoći u zaštiti prtljaga. Kako biste sprečili oštećenja, pažljivo zapakujte stvari, posebno one krhke ili lomljive. Ukoliko ostavljate vaše vozilo na najbližem parkingu do aerodroma Boegrad onda je bitno da sve svoje stvari bezbedno transportujete od vozila do terminala.

Ograničenje tečnosti

Prilikom putovanja avionom, treba imati na umu ograničenja za nošenje tečnosti u ručnom prtljagu. Pazite da se pridržavate pravila o količini i pakovanju tečnosti kako biste izbegli probleme na sigurnosnoj kontroli. Prema pravilima, tečnosti bi trebalo da budu smeštene u providne, hermetički zatvorene kesice i da ne prelaze dozvoljenu količinu. Ovo će vam pomoći da izbegnete oduzimanje tečnosti i moguće curenje u prtljagu.

Osiguranje prtljaga

Razmislite o kupovini putnog osiguranja koje pokriva gubitak, oštećenje ili krađu prtljaga. Osiguranje prtljaga može vam pružiti dodatnu sigurnost i mir tokom putovanja, znajući da ste zaštićeni u slučaju nepredviđenih događaja. Proverite uslove osiguranja i obratite pažnju na izuzetke kako biste bili sigurni da odgovaraju vašim potrebama.

Praćenje prtljaga

Ako vam je posebno stalo do sigurnosti i praćenja vašeg prtljaga, razmislite o korišćenju usluga praćenja prtljaga koje nude neke avio-kompanije ili posebne aplikacije. Na taj način ćete moći da pratite lokaciju svog prtljaga tokom putovanja i biti obavešteni o eventualnim promenama ili problemima.

Zaštita prtljaga tokom leta je važan korak ka sigurnom i bezbrižnom putovanju. Odabir kvalitetnog prtljaga, pravilno pakovanje, identifikacija, zaštita od krađe, pažljivo rukovanje lomljivim stvarima, online rezervacija parkinga na aerodromu i osiguranje prtljaga su samo neke od stvari koje će vam pomoći da bezbrižno putujete.