24/7 rezervacije

REZERVIŠITE ODMAH

+38166305959

POZOVITE ODMAH

Airport Parking – Priprema za putovanje avionom

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

priprema za putovanje avionom Airport Parking 1

Priprema za putovanje avionom je veoma bitna, naročito ukoliko nikada ranije niste koristili usluge avio prevoza.

Ukoliko je ovo prvi put da letite, sigurno imate mnogo pitanja. Možda vam je neprijatno da ih postavite svojim prijateljima, naročito ukoliko je putovanje avionom za njih uobičajena pojava. Nekada let može da se oduži, što putnicima ume da stvori veliku nervozu i strepnju.

Airport Parking je tu da vas pripremi, i nadamo se da će naši saveti pomoći da se opustite i da uživate u putovanju avionom.

Zašto je priprema za putovanje avionom važna?

Priprema za putovanje avionom je važna iz više razloga. Suština je u tome da vam let prođe kao prijatno, a ne kao neprijatno i komplikovano iskustvo. Postoji više stvari koje treba da zapamtite, a u nastavku teksta pročitajte o čemu je reč.

Mnogi putnici prvi put brinu o tome da li su poneli svu neophodnu dokumentaciju za ukrcavanje na let. Ovo je sasvim razumljivo, jer bez ovoga ne možete da putujete i lako možete biti vraćeni. Glavna stvar koju treba da imate na umu da je najvažnije da imate važeći pasoš. Proverite kada vam ističe. Ukoliko nemate EU pasoš, a putujete u zemlje Evropske unije, jako je važno da važi najmanje tri meseca od datuma putovanja.

Još jedna stvar o kojoj treba da vodite računa jeste putno osiguranje. Ne želimo da vas uplašimo, ali nikada ne znate kada će vam ova usluga biti potrebna. Nažalost, nezgode se dešavaju. Kada ste osigurani, znate da će vam u svakom trenutku biti pružena neophodna medicinska pomoć. A istovremeno ćete izbeći ogromne troškove lečenja u stranoj zemlji. Proverite da li ste sa sobom poneli polisu i da li imate sve neophodne informacije i brojeve telefona.

Priprema za put avionom – Kako se snaći na aerodromu?

Kada se nađete na aerodromu, prva stvar koju treba da uradite jeste da na ekranu nađete broj vašeg leta. Tu bi trebalo da piše na kom šalteru možete obaviti check-in. Ili, možete pitati na info-pultu, a oni će vas uputiti dalje.

Ukoliko imate plastični kofer, bilo bi mudro da ga zaštitite kako se ne bi oštetio prilikom putovanja. I ovo možete obaviti na aerodromu „Nikola Tesla“.

Većina avio-kompanija nudi mogućnost online kupovine karata, kao i check-in-a. Plaćanje se vrši karticom, nakon čega će vam stići potvrda na mail ili broj telefona, nekad i na oba. Obično će vam biti dostavljeni svi podaci koje trebate da pokažete osoblju na aerodromu. Nakon ovoga, dobićete kartu za ukrcavanje. Na njoj se nalaze sve neophodne informacije, a to su broj vašeg leta, GATE, vremez akazanog poletanja i broj sedišta u avionu.

Kada obavite check-in, takođe predajete prtljag, osim ukoliko nije ručni u pitanju. Proverite da niste prekoračili težinu, kako biste izbegli imali dodatne troškove.

Sledeći korak je pasoška kontrola, koja se nalazi na prvom spratu. Vodite računa da pristupite GATE-u minimum pola sata pre poletanja, kako se ne bi zatvorio. Tamo ćete predati preostali prtljag na kontrolu i proći kroz detektor.

priprema za putovanje avionom Airport Parking 3

Poslednja kontrola je pri ulasku u avion, a za nju je zaduženo osoblje avio kompanije koju ste odabrali.

Jedna stvar koja vam može olakšati ceo proces jeste parkiranje auta na aerodromu. Ova opcija ima brojne prednosti.

Ovako ćete sigurno stići na vaš let, a putovanje će vam započeti na najprijatniji mogući način. Naš uslužni parking je poznat po najpovoljnijim cenama u gradu. Najbolje je da unapred rezervišete, kako biste bili sigurni da će vas čekati slobodno parking mesto za vašeg četvorotočkaša.

Airport Parking je najbolji „kutak“ za sve vrste vozila. Odaberite usluge parkinga na aerodromu Beograd, i uživajte od početka vašeg putovanja!

Popularni blogovi

poslovni put parking aerodrom

Putovanje na poslovni put avionom

Poslovna putovanja mogu biti stresna, ali pravilno planiranje, posebno kada je u pitanju parkiranje na aerodromu, može znatno olakšati proces. Ovaj blog donosi savete i

parking za invalide beograd

Parking za invalide na aerodromu Beograd

Putovanje avionom predstavlja uzbudljivo iskustvo, ali istovremeno može izazvati stres, posebno za osobe sa posebnim potrebama. Razumevanje pristupačnosti i usluga na aerodromskim parking prostorima ključno