24/7 rezervacije

REZERVIŠITE ODMAH

+38166305959

POZOVITE ODMAH

Rashladite svoj auto posle letnjeg leta: Saveti za vozače

+381 63 15 32 202

24/7 dana u nedelji

office@drnda.com

saveti za rashladjivanje kola

Svi znamo kako može biti neprijatno kada se vratimo sa dugog leta i uđemo u automobil koji je bio parkiran na suncu. Leto 2023. će biti vrelo i mnogi se pitaju kako da efikasno rashlade svoj auto nakon povratka sa leta a vozilo je ostavljeno na parkingu na aerodromu. Srećom, postoje neki trikovi i saveti koji vam mogu pomoći da održite svoj automobil hladnim čak i tokom najvrelijih dana.

Parkiranje na hladnom mestu: Gde parkirate svoj automobil može značajno uticati na to koliko će se zagrejati. Ako je moguće, uvek birajte hladovinu. Na našem parkingu kod aerodroma Nikola Tesla, nudimo parking mesta pod nadstrešnicama, koje štite vaše vozilo od direktnog sunčevog svetla.

Koristite zaštitne folije za stakla: Kada ostavite automobil na parkingu, zaštitne folije za stakla mogu biti izuzetno korisne. One odbijaju sunčeve zrake i smanjuju temperaturu unutar vozila. Ove folije su pristupačne, lako se postavljaju i efikasno blokiraju UV zračenje.

Prekrijte volan i sedišta: Pored zaštitnih folija, možete koristiti i presvlake za sedišta i volan. Ove presvlake mogu biti od materijala koji ne upijaju toplotu, kao što je pamuk.

Koristite klima uređaj efikasno: Kada uđete u vrući auto, pustite da klima uređaj radi na najjačoj brzini nekoliko minuta. Otvorite prozore da topli vazduh izađe iz automobila. Nakon što se auto malo rashladi, smanjite brzinu klima uređaja i zatvorite prozore.

Redovno održavajte klima uređaj: Veoma je važno da redovno održavate i servisirate klima uređaj u svom automobilu. Proverite da li je filter čist i da li sistem klimatizacije pravilno radi. Ako ne, obratite se stručnjacima za servisiranje.

Koristite rashladne jastučiće za sedišta: Postoje specijalni jastučići za sedišta koji se mogu rashladiti. Oni su ispunjeni gelom koji održava hladnoću i mogu biti veoma korisni tokom letnjih meseci.

Solarna ventilacija: Neki noviji modeli automobila imaju opciju solarnih ventilatora. Ovi ventilatori koriste solarnu energiju da bi kružili vazduh u parkiranom automobilu, smanjujući time unutrašnju temperaturu.

Održavajte svoj automobil: Redovno održavanje automobila ne samo da poboljšava njegovu performansu, već može pomoći i u borbi protiv letnje vrućine. Zaštita farbe može pomoći u održavanju temperature unutrašnjosti automobila, a dobro održavani motor će manje grejati automobil.

Nikada ne ostavljajte decu ili kućne ljubimce u kolima same

Naravno, najvažniji savet je da se uvek setite da nikada ne ostavljate decu ili kućne ljubimce u parkiranom automobilu tokom vrućih dana, čak i ako su prozori malo otvoreni. Temperatura unutar parkiranog automobila može brzo porasti na opasne nivoe.

Nadamo se da će vam ovi saveti biti od koristi tokom ovog vrelog leta 2023. i da će vam omogućiti da uživate u svom putovanju, bez obzira da li se vraćate sa poslovnog puta ili odmora. Aerodrom parking koji je najbliži Aerodroma Nikola Tesla, nudi vam sve pogodnosti kako bi vam olakšali putovanje. Bez obzira na to koliko dugo ostavite svoj automobil na našem parkingu, možete biti sigurni da će biti bezbedan i zaštićen. Naš tim profesionalaca je uvek tu da vam pruži najbolju uslugu i da vam olakša putovanje.

Hvala vam što koristite naše usluge i srećan put!

Popularni blogovi

poslovni put parking aerodrom

Putovanje na poslovni put avionom

Poslovna putovanja mogu biti stresna, ali pravilno planiranje, posebno kada je u pitanju parkiranje na aerodromu, može znatno olakšati proces. Ovaj blog donosi savete i

parking za invalide beograd

Parking za invalide na aerodromu Beograd

Putovanje avionom predstavlja uzbudljivo iskustvo, ali istovremeno može izazvati stres, posebno za osobe sa posebnim potrebama. Razumevanje pristupačnosti i usluga na aerodromskim parking prostorima ključno